Αγαπημένες
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες συνταγές της φύσης!

Μπρόκολο βελουτέ

Υλικά

1 πακέτο Mπρόκολο Αίνος (750 γρ.)
4 φέτες προσούτο για το γαρνίρισμα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1lt νερό με ζωμό λαχανικών
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε για λίγο μέχρι να γίνουν διάφανα (για 2-3΄).

Προσθέτουμε το μπρόκολο. Σκεπάζουμε τα υλικά με το νερό με ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 20΄ μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μπλέντερ κι αλατοπιπερώνουμε. Διατηρούμε τη βελουτέ ζεστή. Ψήνουμε στον αέρα τις φέτες προσούτο, στους 220°C για 10΄, μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε τη βελουτέ σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με το προσούτο. Συνοδεύουμε με γιαούρτι και απολαμβάνουμε!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Κρεμμύδι Σοφρίτο Σαλάτα με καλαμπόκι και τόνο Αρακάς Λαδερός Σαλάτα ζυμαρικών με ανάμικτα λαχανικά