Αγαπημένες
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες συνταγές της φύσης!

Φασόλια Χάντρες λαδερά

Υλικά

1 πακέτο Φασόλια Χάντρες Αίνος (1000 γρ.)
500 ml βραστό νερό
300 γρ. ντομάτα, τριμμένη
70 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. ζάχαρη
1 ½ καρότο, κομμένο σε μισές ροδέλες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος (ή 1 κ.γ. αποξηραμένος)
3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για περίπου 5΄

Προσθέτουμε τις χάντρες στην κατσαρόλα και σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο για 2-3΄ ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 45΄ περίπου. Αν επιθυμούμε να σκεπάσουμε την κατσαρόλα, βάζουμε τα ⅔ του νερού και ελέγχουμε στην πορεία αν θέλει συμπλήρωμα. Στα τελευταία 10΄ του βρασίματος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και περιμένουμε μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα. Αν οι χάντρες παραμένουν σκληρές για τις γευστικές μας προτιμήσεις, προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε για 10΄ επιπλέον.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Σαλάτα ζυμαρικών με ανάμικτα λαχανικά Μπρόκολο βελουτέ Αγκινάρες με πατάτες και καρότα Αρακάς Λαδερός