Σαρακοστιανές
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!

Σολομός με σπανάκι

Υλικά

1 ½ πακέτο Σπανάκι ΑΙΝΟΣ (1kg) 
800 γρ. σολομός σε 4 φέτες 
4 κ.σ. σόγια σος, 
4 κ.σ. ελαιόλαδο 
χυμός από 1 λεμόνι 
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση


Σ’ ένα pyrex στρώνουμε το σπανάκι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες σολομού και προσθέτουμε από 1 κ.σ. σόγια σος, πιπέρι και λίγο μόνο αλάτι πάνω από κάθε φέτα.

Τοποθετούμε το pyrex στο φούρνο και ψήνουμε στους 190°C για 85’ περίπου. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό ή άλλο υγρό, καθώς το σπανάκι θα βγάλει αρκετά υγρά.

Μετά από 45’ περίπου, αφού βγάλει τα υγρά του το σπανάκι κι αρχίσει να βράζει σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, για να μην ξεραθεί ο σολομός. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για τον υπόλοιπο χρόνο.

Πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού την κάθε φέτα και είμαστε έτοιμοι! 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Αγκινάρες λεμονάτες με πατάτες Σαλάτα με ψητό μπρόκολο Σκιουφιχτά μακαρόνια με γαρίδες και αγκινάρες Μακαρόνι κοραλάκι και τυρί, αρακά, σπανάκι και βασιλικό