Σαρακοστιανές
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!

Γεμιστά μανιτάρια με σπανάκι

Υλικά

12 μανιτάρια πορτομπέλο
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση:
50 γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
300 γρ. Σπανάκι ΑΙΝΟΣ
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι ΑΙΝΟΣ
150 γρ. τριμμένο νηστίσιμο τυρί της επιλογής σας
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με μία καθαρή πετσέτα. Κόβουμε με προσοχή τα κοτσάνια από τα «καπέλα», ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Βουτάμε ένα ένα τα μανιτάρια μέσα στο αρωματισμένο ελαιόλαδο. Όσο ελαιόλαδο περισσέψει το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι για να φτιάξουμε τη γέμιση.
Βάζουμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών, τα πράσα και τα κρεμμύδια, και τα σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί.

Τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια, στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Γεμίζουμε τα «καπέλα» από τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο ταψί, με το άνοιγμα προς τα πάνω.
Ψήνουμε τα μανιτάρια για 25 – 30 λεπτά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά! 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Σούπα αρακά Μακαρόνι κοραλάκι και τυρί, αρακά, σπανάκι και βασιλικό Σπανάκι με αυγά Σολομός με σπανάκι