Σαρακοστιανές
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!

Μακαρόνι κοραλάκι και τυρί, αρακά, σπανάκι και βασιλικό

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά κοραλάκι
100 γρ. αρακά ΑΙΝΟΣ
150 γρ. σπανάκι ΑΙΝΟΣ
½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι ΑΙΝΟΣ
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
120 ml λευκό κρασί
140 γρ. vegan τυρί κρέμα της επιλογής σας
1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, για 9-10 λεπτά και μετά τα στραγγίζουμε.
Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το σπανάκι, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί και το βάζουμε σε ένα μπολ. Έπειτα σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μαζί με τον αρακά για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε λίγο για να εξατμιστεί το αλκοόλ και πασπαλίζουμε με πιπέρι. Στο τέλος, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το σπανάκι και το βασιλικό. Βάζουμε από πάνω το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.


 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Φιλέτο σολομού με πουρέ αρακά Αγκινάρα με καρυκεύματα, κρεμμύδι και μαϊντανό Γεμιστά μανιτάρια με σπανάκι Αγκινάρες με πατάτες στον φούρνο