Σαρακοστιανές
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!

Σαλάτα με φασολάκια, αυγά και παξιμάδια

Υλικά

600 γρ. στρογγυλά φασολάκια ΑΙΝΟΣ 
αλάτι
2-4 αυγά
λίγο ξύδι
3-4 κριθαρένια παξιμάδια

Για το dressing:
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, αλατίζουμε καλά και τη βάζουμε να βράσει.

Παράλληλα βάζουμε τα αυγά σε μια μικρή κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με κρύο νερό και λίγο ξύδι και τα βάζουμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε για 4 λεπτά.

Όταν βράσει το νερό στη μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα τα φασολάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά. Εάν τα θέλουμε πιο μαλακά, τα αφήνουμε μέχρι και 10 λεπτά.

Όσο βράζουν τα φασολάκια, ετοιμάζουμε το dressing.
Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Στη συνέχεια, σουρώνουμε τα φασολάκια και τα βάζουμε στο μπολ με το dressing.

Ξεπλένουμε τα βρασμένα αυγά με άφθονο κρύο νερό, τα καθαρίζουμε προσεκτικά, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε μέσα στη σαλάτα.

Σπάμε τα παξιμάδια και τα προσθέτουμε κι αυτά, ανακατεύουμε καλά να πάει το dressing παντού και να δέσουν τα υλικά και σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

TIP: Εάν θέλετε να δώσετε μια πικάντικη νότα στη σαλάτα σας, μπορείτε να προσθέσετε στο dressing μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα.
 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Κις λορέν με σπανάκι και σολομό Καλαμαράκια με σπανάκι Νηστίσιμη πίτσα Φασόλια χάντρες με κρεμμύδι, αρωματικά και ελαιόλαδο