Σαρακοστιανές
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!

Σαλάτα τόνου με φασόλια χάντρες, ντομάτα και μαρούλι

Υλικά

300 γρ. φασόλια χάντρες ΑΙΝΟΣ
2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο
1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι ΑΙΝΟΣ
1 μαρούλι τρυφερό
! ντομάτα
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί
8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας κίμινο
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
αλάτι 
πιπέρι 
ρίγανη

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά, χωρίς όμως να διαλυθούν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας ψιλοκόβοντας τις πιπεριές, το μαρούλι και τη ντομάτα. Σουρώνουμε τον τόνο από το ελαιόλαδο της κονσέρβας και τον κόβουμε κι αυτόν σε κομμάτια. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπολ με τα φασόλια και προσθέτουμε και τα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια, βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο και το χυμό από το λεμόνι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το μείγμα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 περίπου λεπτά, για να πάρει τα αρώματα των μπαχαρικών. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα! 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Σπανάκι με μπακαλιάρο Χταπόδι με θαλασσινά, αγκινάρες και άνηθο Παραδοσιακό κις λορεν με μπρόκολο Ντιπ από σπανάκι και νηστίσιμο τυρί