Σαρακοστιανές
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!

Σούπα καλαμποκιού

Υλικά

1 πακέτο Καλαμπόκι ΑΙΝΟΣ (450g.)
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι ΑΙΝΟΣ
2 μεσαίες πατάτες, κομμένες σε κυβάκια
500 ml νερό
1 κύβο ζωμό λαχανικών
¼ κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
½ κ.γ. κάρυ, σε σκόνη
30 γρ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
5 κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τις σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.

Ανεβάζουμε πάλι τη φωτιά στο δυνατό και προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το κάρυ, το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό και τον κύβο λαχανικών, την καπακώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράζει για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τελείως όλα τα υλικά μας.

Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με το γούστο μας και την πολτοποιούμε στο multi.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε μπολ, με κρουτόν.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Σπανάκι με μπακαλιάρο Ψητά λαχανικά Κις λορέν με σπανάκι και σολομό Σαλάτα τόνου με φασόλια χάντρες, ντομάτα και μαρούλι