Σαρακοστιανές
Συνταγές

Ανακαλύψτε τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές της φύσης!

Φασόλια χάντρες με κρεμμύδι, αρωματικά και ελαιόλαδο

Υλικά

300 γρ. Φασόλια Χάντρες ΑΙΝΟΣ
½ κούπα Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο ΑΙΝΟΣ 
1 καρότο 
1 κόκκινη πιπεριά
1 κ.σ. κάππαρη 
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
1/2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. κύμινο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε το καρότο και την πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε τα φασόλια, το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά, την κάπαρη, όλα τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε σε ένα βαζάκι το λάδι με το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τη σαλάτα. Τη βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε για 30 λεπτά να μαριναριστεί.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δείτε περισσότερες συνταγές
Κις Λορέν με αρακά, μανιτάρια και αγκινάρα Αγκινάρα με καρυκεύματα, κρεμμύδι και μαϊντανό Σούπα αρακά Αγκινάρες με πατάτες στον φούρνο